Baraspara - från ensam till stark

Om oss

Office

Vår affärsidé går ut på att ta hand om våra medlemmars komplexa och tidskrävande vardagsavtal inom el, försäkringar, premiepension och sparande. Visionen är att ”förenkla och förbättra vardagen för våra många medlemmar”. Med hjälp av den gemensamma förhandlingsstyrka våra medlemmar ger oss kan vi avtala fram förmånliga och långsiktiga avtal. Vi strävar även efter att göra vardagen bättre för alla som påverkas av vårt företag och bedriver därför några hjärtefrågor. Målsättningen är att förbättra konsumentens ställning i de branscher vi är verksamma inom. Läs mer om våra hjärtefrågor i vår blogg.

Finansiell information finns att tillgå här, eller via bolagsverket

När du lämnar dina personuppgifter till Baraspara kan du alltid känna dig trygg med att vi skyddar dina personuppgifter. Vi hanterar dessa i enlighet med den svenska integritetsskyddslagstiftningen. Du kan läsa vår integritetspolicy här.

Vår historia

Baraspara – från ensam till stark

Året var 2009 när Cenneth Edin bestämde sig för att ta tag i sin privatekonomi. Vid den tidpunkten ville han hitta ett billigare elavtal och en lägre premie för sin bilförsäkring. Inte i sin vildaste fantasi kunde han föreställa sig hur krångligt och tidskrävande det skulle bli. Jämförelsesajterna var till god hjälp för att hitta priser och avtal, men för att kunna jämföra krävdes kunskap och tid.

Trött, ensam och frustrerad insåg Cenneth att det förmodligen fanns fler där ute som kände likadant. Ur den tanken växte idén om Baraspara fram - en fullmaktstjänst där konsumenten inte behövde göra jämförelser och byten själv. Tjänsten skulle även bidra till att pressa fram bättre priser och villkor genom att konsumenterna skulle gå ihop och var många tillsammans. Grundtanken var och är än idag – desto fler medlemmar, desto starkare förhandlingskraft och bättre villkor. Tiden var därmed mogen att skapa en tjänst där konsumenter gemensamt kunde återta en del av makten gentemot de stora leverantörerna av el, försäkring, lån, förvaltning och telefoni. Affärsvisionen formulerades därefter: ”Förenkla och förbättra vardagen för våra många medlemmar”.

Baraspara har idag ca 240 000 medlemmar som inte behöver gå vilse bland avtal, priser och villkor. Cenneth och alla andra medlemmar kan luta sig tillbaka och koppla av medan det invecklade och tidskrävande jobbet med vardagsekonomin sköts av professionella medarbetare på Baraspara.

Karriär

För oss på Baraspara är det viktigt att vara en attraktiv arbetsplats. Att förbättra vardagen för våra medarbetare är därför ett fortlöpande arbete. Exempel på frågor vi arbetar med är arbetsvillkor, mångfald, arbetsmiljö och kompetensutveckling. En viktig del av arbetet är vår strävan att förvalta individens kompetens och intresse. Oavsett roll på företaget är alla medarbetare viktiga för vår tillväxt. Vi har en kultur som bygger på laganda, glädje, respekt, lyhördhet, målmedvetenhet och öppen kommunikation.

Delar du våra värderingar och vill vara med på vår resa?
Skriv till oss här så träffas vi över en kaffe!

Bli medlem nu, helt kostnadsfritt